Vakuutuslaskurilla löydät parhaimman vakuutuksen

Mikä vakuutuslaskuri on?

Vakuutuslaskurilla tarkoitetaan vakuutusyhtiöiden verkkokaupoissa olevaa sovellusta, jonka avulla voit laskea heti hinnan ja ostaa vakuutuksen ilman yhteydenottoa asiakaspalveluun. Vakuutuksen hinnan laskeminen ei sido sinua vakuutuksen ostamiseen, eli voit rauhassa vertailla eri vakuutusyhtiöiden tuotteita ja laskea hintoja. Näin on myös mahdollista kilpailuttaa vakuutukset verkossa.

Miksi vakuutuslaskuri kysyy tietojani?

Vakuutusyhtiö tarvitsee vakuutuksen myöntämiseksi tietoja ainakin kahdesta syystä. Ensinnäkin vakuutusyhtiön on tiedettävä mitä se on vakuuttamassa ja kuka on vakuutuksenottaja. Toiseksi vakuutuksenottajan ja vakuutettavan kohteen – kuten sinun autosi tai kotisi – tiedot vaikuttavat vakuutuksen hintaan. Jos näitä tietoja ei kysyttäisi verkkokaupassa, vakuutusyhtiö ei voisi hinnoitella vakuutusta, etkä voisi saada tarjousta verkossa.

Miksi vakuutusyhtiöt kysyvät erilaisia tietoja vakuutuslaskureissa?

Vakuutuksissa on eroja niiden laajuuden ja hinnoittelun osalta, minkä vuoksi vakuutusyhtiöt käyttävät myös erilaisia hinnoittelutekijöitä. Vakuutusyhtiöiden tehtävä on hinnoitella vakuutus siten, että kunkin asiakkaan maksama hinta vastaa mahdollisimman tarkasti riskiä, eli sitä kuinka usein hänelle sattuu vahinko. Tämän vuoksi vakuutusyhtiöt kysyvät hieman toisistaan poikkeavia tietoja vakuutuslaskurissa, ja hinnoittelussa on erilaisia painotuksia.

Kannattaako vakuutusten vertailu verkossa?

Vakuutuslaskurilla voit vertailla vakuutuksia autolle, kodille tai muulle omaisuudelle tai perheellesi. Hintojen laskeminen laskurin avulla on nopeaa ja helppoa, eikä sido sinua mihinkään. Verkossa vakuutusten hinnoista on näin helppoa muodostaa kokonaiskuva, jonka jälkeen sinun kannattaa käyttää aikaa vielä vakuutusehtojen vertailuun.