Syöpävakuutus – Kannattaako täsmävakuutuksen hankkiminen syövän varalle?

Viime vuosina Suomeen ovat rantautuneet syöpävakuutukset, eli vakuutukset jotka vakuuttavat henkilön syövän varalle. Syöpävakuutukset ovat täsmävakuutuksia, eli ne suojaavat vakuutusehdoissa erikseen yksilöidyiltä syöpäsairauksilta.  

Näitä vakuutuksia tarjoavat erityisesti suurten kansainvälisten vakuutusyhtiöiden Suomessa toimivat sivuliikkeet, joiden vakuutusehdot ja palvelu ovat täysin suomeksi. Kansainväliset vakuutusyhtiöt tarjoavat tuotteitaan kumppaniverkostojensa kautta esimerkiksi tavaratalosta, verkkokaupasta sekä puhelinpalveluissa.

Vakuutuksia tarjotaan erityisesti naispuolisille henkilöille. Syöpää diagnisoidaan vuosittain Suomessakin yhä enemmän, ja yleisimmät naiset etsivät turvaa rinta- ja kohdunkaulansyövän varalta, kun taas miehet saattavat ottaa syöpävakuutuksen eturauhassyöpään. Keuhko- ja suolistosyöpää esiintyy molemmilla sukupuolilla.

Molemmat näistä vakuutusyhtiöistä voivat tarjota maksimissaan noin 50 000 euron korvausta syöpädiagnoosia vastaan, sekä jopa 10 000 euron lisäkorvauksen, jos syöpä leikataan. Rahan käyttöä ei ole sidottu mihinkään, joten sen voi käyttää joko paremman hoidon hankkimiseen, taikka johonkin muuhun itselle tärkeään asiaan. Korvauksen saamisen edellytyksenä on vakuutusehdoissa määritellyn sairauden diagnosointi, minkä lisäksi vakuutuksen tulee usein olla voimassa hetken aikaa. Korvausta ei luonnollisesti makseta, jos esimerkiksi sairaus on esimerkiksi diagnosoitu ennen vakuutuksen hankkimista.

Kuten kaikissa vakuutuksissa, myös syöpävakuutusten kohdalla tulee tutustua huolellisesti vakuutusehtoihin. Usein esimerkiksi syövän esiasteet ja sellaiset syövät jotka ovat henkilön tietämättä olleet hänen kehossaan jo vakuutuksen ottohetkellä, eivät oikeuta korvauksien saamiseen. Vakuutuksessa voi olla myös karenssiaika, eli vakuutus tulee voimaan vasta esimerkiksi parin kuukauden päästä vakuutuksen ottamisen jälkeen, eikä korvausta makseta ennen karenssiajan päättymistä. Karenssiajalta ei tällöin myöskään peritä vakuutusmaksua.

Syöpävakuutuksen voi hankkia noin kymmenellä eurolla kuussa, ja vakuutuksen hintaan vaikuttaa valittu korvaustaso sekä vakuutuksenottajan ikä. Vakuutus voidaan myöntää, vaikka suvussasi olisi esiintynyt syöpää, joten vakuutusta kannattaa tällöin harkita. Erityisesti naisilla joilla on suvussa rintasyöpää, syövän mahdollisuus on paljon suurempi kuin normaalisti. Vakuutus toimii kuitenkin nimenomaan lisäturvana, joten kannattaa tutustua myös sairauskulu- ja tapaturmavakuutuksiin sekä henkivakuutuksiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *